lørdag den 19. december 2009

Det´ sørme, det´sandt: DECEMBER!

Hvordan nyde december måned i dette land med jøder og muslimer? Hvordan skal vi komme i julestemning?
Vi kan gå op på gågaden... Hvad er mulighederne dér? Ingen julepynt.. Til gengæld kan man købe sig en smart kippa og når påklædningen er i orden kan man tage hen på Burger King og købe en kosher-burger... (= ingen mælk og kød blandet og ingen svin. Dvs. At en cheeseburger eller en milkshake til maden er kun en dårlig joke)
Hvis dette ikke er julet nok kan man jo også bare besøge Mette!!!
Vi havde planlagt at have en julehyggedag med julemusik og juleklip og julebag. Til dette projekt havde både Mirjam og Mette fået tilsendt en pakke fra Danmark med diverse krydderier til brunkager og pebbernødder. Dette hjalp os langt hen ad vejen.

Men rammerne er bare anderledes hernede:
-I Mettes lejlighed havde vi en ovn på størrelse med en ganske lille mikrobølgeovn.
-Vi kunne ikke læse hvad der stod på de ingredienser vi købte, dette resulterede i honning i stedet for sirup.
Vores ca 150 brunkager blev nu ret gode alligevel! Og så fandt vi alle mulige forme, fra liggende kameler til buttede hvaler ;-)



2 kommentarer:

  1. Na ihr zwei Lümmel,
    eigentlich könnte ich ja auf Englisch schreiben, da ich mich aber mit eurem dänischen Blog herumschlagen muss, schreib ich einfach mal auf Deutsch, dann habt ihr auch was zum Rätseln ;-)
    Ist übrigens ein sehr schöner Blog. Ich frag mich nur: Warum hab ich von den Plätzchen noch nichts gesehen, die auf den Bildern so lecker ausschaun?? Wahrscheinlich hat Mirjam sie schon alle aufgegessen. Das könnte man jedenfalls denken, wenn man das letzte Foto anschaut.
    Ich freu mich auch schon auf Weihnachten.
    Liebe Grüße,
    eure Ronja

    SvarSlet
  2. Hej Dinna og Mirjam.
    Jul jul jul ja endelig kom den. Spændende at høre om jeres, tjaa, lidt anderledes juleforberedelser, ja set med danske moster øjne. Dejligt I har fået bagt nogle julesmåkager om end i en Israelsk udgave,måske de minder om mit, i følge andre, alternative bagværk. Godt mor Lisbeth sendte juleforsyninger til Mirjam (hvis det var hende) Har selv brugt noget af weekenden på at bage glutenfri boller, mums. Godt alternativ til alle vores sidebenshåndtagsforøgende julesul.
    Jeg sidder I min hyggelige julepyntede stue og kigger ud på de sneklædte huse mens sneen stille daler, ja det er bare advendt når den er smukkest i Danmark.
    I morgen aften står den på julekoncert i Århus domkirke, så kan det snart ikke blive mere dansk. - Vi kommer nu til at savne Jer i julen herhjemme, men jeg lover at Vi helt sikkert alle sammen tænker mere på Jer her i julen. Hvordan kan vi lade være. - Juleaften kan Anne Line og jeg endelig give familien de sidste gaver som Vi købte på vores lækre ferie hos jer i Oktober. I nævnte endda en magen til, altså gave, fra Jeres "julebytur", men vist for tidligt at nævne.
    Nu må I altså vise jøderne at I er lige så gode til at feste som De er ;-D Bare synd at I ikke kan købe en flæskestegesburger med brun sovs, så I kan vise dem hvordan man gør. Julekrammer fra Jeres moster Kirsten

    SvarSlet