mandag den 16. august 2010

Bjergbestigning


Hvordan Garmisch-Partenkirchen fik sit navn:

Der var engang to tyske landsbyer langt, langt borte. Saa langt borte at de var omgivet af baade östrigske og tyske bjerge. Disse to landsbyer hed Garmisch og Partenkirchen. Begge byer ville meget gerne deltage i vinter-OL, da de begge mestrede kunskaber inden for sport. Men dette var desvärre ikke muligt, da de var for smaa til at väre med.

Landets leder, Hitler, ville gerne vise hele verden at hans rige var de bedste til disse sportsgrene, saa han foreslog at byerne skulle slaa sig sammen. Begge byer stemte herom, og de vedtog enstemmigt at de hellere ville väre to forskellige byer end at slaa sig sammen. Faa dage senere modtog de et brev fra Hitler, hvor der stod:

"Hvis I ikke önsker at slaa jer sammen og deltage i OL, kan I tänke videre over det i en koncentrationslejr."
Derved blev det pludselig meget enstemmigt vedtaget at byerne nu ville forenes under navnet Garmisch-Partenkirchen. Derved fik byen sit navn.

Ved denne by er der et smukt bjerg, Eckbaur, som vi besteg med Ronja. Det er 800m höjt. Bag bjerget er en fascinerende lang klöft, som man kan gaa igennem, de har lavet en tunnel gennem klippen, saa man kan gaa langs floden. Det er en vildt smuk gaatur!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar