fredag den 6. august 2010

Black talent!


Stevie Wonder, James Browns, Jackson Five, Woodie Goldberg og mange flere startede her! I 1914 åbnede Apollo, der hurtigt fik et godt omdømme, som hvor "stars are born and legends are made", dette er en scene for sort musik, alle kunstnere er sorte. Derfor også en af de største jazzscener. Apollo ligger midt i det sorte kvarter, Harlem. Vi var næsten de eneste hvide på gaden!

Hver onsdag har de talentaften, hvor dansere, sangere og komikere prøver lykken. Reglerne er simple: Er de gode får de en kæmpe klapsalve, er de dårlige bliver de buet ud.

Stemningen er høj! Det sorte publikum danser, råber, skriger, klapper. Kunstnerne prøver deres bedste, men flere af dem faldt ikke i god smag... Så de måtte forlade scenen midt i deres nummer. Denne aften var gospelnight, så de dybe, smukke stemmer fyldte hele salen med festlige gospelrytmer. Mange af dem var meget dygtige!!



1 kommentar:

  1. Harlem er fedt! Jeg var der for ca. 15 år siden alene. Det var vildt mærkeligt at gå rundt eneste hvid blandt sorte mennesker. Sjovt hvordan man kan blive grebet af ubehag, når man har hørt forskellige historier...
    Det lyder som om at I hygger jer for vildt! Enjoy, vi snakkes ;-)
    Richard

    SvarSlet