onsdag den 7. juli 2010

Big and black!


Tusinder sorte amerikanere i farverigt tøj står og svinger med hofterne til det buldrende gospelmusik. Der er ca 150 mennesker på scenen i det højlydte kor, klaveret stiger konstant i tonerne mens fingrene danser hen over tangenterne.

Vi er i Broolyn tabernacle, en sort, stor gospelkirke. Vi er i et stort teater med storskærm foran og en hel del mindre fjernesynsskærme fordelt i resten af kirken, så man kan følge med selvom man ikke kan se storskærmen. Kirk Franklin (næsten) leder koret og fører an i lovsangen, mens hele kirken danser. Mere amerikansk kan det nærmest ikke blive. Troede vi. Indtil præsten begynder at tale. Buldrende og overbevisende mens der kører musik i baggrunden. Budskabet var klart: Vi kristne skal elske hinanden uden forbehold.

Efter gudstjenesten kan man gå op og få et knus eller give hånd til præsten. Hvis man er ny kan man udfylde et papir og give det i bytte for en gave. En DVD med en prædiken. Hvis vi blev til næste gudstjeneste samme dag kunne vi endda være heldige at få en I-pad!!

Alt i alt en overvældende oplevelse. En passioneret og livlig kirke!
Billede: Vi tog ikke nogle billeder i kirken, men det her billeder er fra gaden i brooklyns sorte kvarter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar