mandag den 26. juli 2010

Gud frier til dig!

Når amerikanere skal ud og fortælle om deres tro, så gør de det hurtigt og effektivt! Det er meget interessant at opleve hvordan de gør det her!
De har en skabelon for, hvordan de let kan forklare evangeliet, og så går de mere eller mindre effektivt efter den. Som dansker kan det godt virke lidt mærkeligt eller fjollet, men det virker åbenbart her!

En af de ting, som de siger er "God is proposing to you right now!". Som et billede på, at Gud ønsker et personligt venskab, en tæt relation til mennesker. Det virker meget specielt for os at skulle bruge de ord, men mennesker på gaden bliver ofte meget rørt af det her.

På denne kampagne har deltagerne været i kontakt med rigtig mange mennesker på gaderne i New York. De har delt små, sjove og tankevækkende traktater ud og prøvet at komme i snak med folk.

Fx kunne en traktat have forsiden: "Do you like chokolate?" Og med få sætninger med komiske illustrationer vil den sammenligne vores tilfredsstillelse fra chokolade med den langt større, bedre (og kaloriefri) fred, som vi får hos Gud.

I starten synes vi at det virkede lidt latterligt, at traktaterne på den måde er så old-school og kiksede. Men det virker til at være meget effektive! De bliver læst og folk tænker over det. Der er blevet delt tusinder af traktater ud her i byen, og mange, der har fået stukket en traktat i hånden, har sendt mails til kontoret med opmuntrende ord om det.

Måske er amerikanere bare meget mere forstående over for kristendom, fordi kristendom fylder meget mere i kulturen og de er vandt til at tale om det. Eller måske ville danskere på gaden også være åbne, hvis vi prøvede at komme i snak med hinanden?


Ingen kommentarer:

Send en kommentar